Julianastraat 5 • 8465 RC Oudehaske
Praktijklijn : 0513 - 677 221 • SPOEDLIJN : 0513 - 677 004 • Fax : 0513 - 677 148
Openingstijden:
Ma t/m do: van 8:00u tot 17:00u.
Vr: 8.00u tot 12.00u, 's middags gesloten

Huisarts Praktijk Oudehaske

Voor iedereen uit Oudehaske die een dokter zoekt. Wij zijn goed te bereiken vanuit Heerenveen, Joure, Rottum en Velingsoord.

Onze huisarts praktijk is centraal gelegen in Oudehaske en door deze centrale ligging zijn wij snel en makkelijk te bereiken. Vanaf Heerenveen en Joure zelfs binnen 10 minuten.

Bent u op zoek naar een dokter in Oudehaske of omgeving neem dan zeker contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over onze praktijk, bekijk dan onze praktijkinformatie.

Openingstijden

Onze praktijk is op weekdagen geopend van 8:00u tot 17:00u. Op vrijdagmiddag zijn wij gesloten vanaf 12 uur. Waarnemend door mw Zwartsenburg, huisarts te Rotsterhaule, telnr: 0513-551215.

Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met Dokterswacht Friesland, telefoonnummer 0900-1127112.

Bereikbaarheid

Onze huisartsenpraktijk is goed te bereiken via de jouwsterweg, Badweg of via de A7. Wilt u meteen een route in plannen naar de huisartspraktijk vanuit Heerenveen, Joure, Rottum, Vegelingsoord of andere plaatsen in de omgeving van Oudehaske. klik dan hier om een routebeschrijving op te vragen

Geschiedenis Huisartspraktijk Oudehaske

Tot 1925:
Oudehaske werd van huisartsenzorg voorzien door huisartsen uit Heerenveen, Joure en Akkrum.

Vanaf augustus 1925:
Door inspanningen van Dorpsbelang en met goedvinden van gemeenteraad (die toenertijd de dokter betaalde voor het voeren van een “armenpraktijk”) vestigde zich dokter Bast op de Jousterweg 150 in Oudehaske. Bij de huisartspraktijk had dr. Bast tevens een apotheek-voorziening. Hij hield spreekuur elke werkdag van 8:00-9:00 uur 's ochtends en van 18:00-19:00 uur 's avonds. Er was toen al sprake van een op hande zijnde telefoon-aansluiting!

1926:
De huisartspraktijk van dr.Bast verhuist al snel naar Jousterweg 125.

1927:
De “armenpraktijk” van Oudehaske, Nijehaske, Nieuwebrug, Haskerdijken en Stobbegat werd vanuit het college van B&W aan dr.Bast opgedragen. Toenertijd was de dokter nog een van de weinige dorpsbewoners met een auto. 

dec 1928:
De praktijk wordt overgenomen door dokter Bonnema.

1958:
Door ziekte van dr.Bonnema wordt de praktijk waargenomen door dr.Schreurs, die na een half jaar verongelukt. De praktijk wordt uiteindelijk opgevolgd door dr.Klijnsma.

1968:
De praktijk verhuist naar de Jousterweg 98A.

Aug 1975:
Dr.Klijnsma wordt verzekeringsgeneeskundige in Heerenveen en de praktijk wordt opgevolgd door dr.Schuring.

Aug 2005:
Dhr. en mw. Schuring dragen de praktijk over aan huisartsenechtpaar Smits. Het praktijkadres wordt Badweg 30. Na een flinke verbouwing in het pand aan de Badweg en de sollicitatieprocedure voor een nieuwe part-time doktersassistente is alles klaar voor de overname van de huisartspraktijk. Het nieuwe team bestaat uit mw.Rijpkema die al assistente was bij dr. Schuring, mw. Hoekstra die de andere helft van de doktersassistente-formatie vervult en dhr. Smits die na 2,5 jaar huisartsenwaarnemer te zijn geweest in Friesland klaar is voor een eigen praktijk. In september volgt nog een waardig afscheid van dhr. en mw. Schuring die Oudehaske en omstreken zo'n 30 jaar van medische zorg hebben voorzien. De afscheidsborrel is verzorgd door Dorpsbelang Oudehaske. In januari 2006 rondt mw. Smits haar vervolgopleiding tot huisarts af en heeft zij ineens een dubbele registratie; verpleeghuisarts en huisarts. Zij start in "Huisartspraktijk Oudehaske" als helft van het huisartsenduo met haar echtgenoot. In juli 2006 start ook mw. Oosterbaan als praktijkondersteuner.

Okt 2008:
Dhr. en mw. Smits verhuizen naar het midden des lands en dragen de praktijk over aan het huisartsenechtpaar dhr. Torn Broers en mw. Van der Velde. De geheel vernieuwde praktijk in alle facetten krijgt een doorstart aan de Badweg in afwachting van realisatie van een nieuw pand voor alle inwoners van Oudehaske: het Kulturhus.

2012:
De ontwikkeling van het Kulturhus verloopt traag, echter, in het voorjaar van 2012 tekenen alle participanten hun deelnameovereenkomst waarmee de daadwerkelijke realisatie in een stroomversnelling lijkt te komen. In het najaar van 2013 zal van start worden gegaan met de bouw van het nieuwe pand welke, naar het nu laat uitzien, einde 2014 zal worden opgeleverd.

 

Voor advies, vragen en/of opmerkingen kunt u hier direct contact opnemen.


Meer over:
Huisarts Praktijk Oudehaske | Huisarts Praktijk Oudehaske | Huisarts Praktijk Oudehaske