Julianastraat 5 • 8465 RC Oudehaske
Praktijklijn : 0513 - 677 221 • SPOEDLIJN : 0513 - 677 004 • Fax : 0513 - 677 148
Openingstijden:
Ma t/m do: van 8:00u tot 17:00u.
Vr: 8.00u tot 12.00u, 's middags gesloten

Chronische aandoeningen/ Dokterscoop

Onze praktijk besteedt veel aandacht aan chronische aandoeningen aangezien er, in deze vaak grote groepen patienten, veel gezondheidswinst valt te behalen. Hiervoor dienen er heldere afspraken te worden gemaakt voor het aanbieden van zeer gestructureerde, helder omschreven zorg. Dat deze zorg steeds beter georganiseerd wordt  blijkt wel uit het feit dat +/- 90% van alle mensen met diabetes in onze praktijk bij ons zelf in behandeling zijn, in plaats van bij een specialist. Uit onderzoek blijkt het niveau en de kwaliteit van de zorg binnen de huisartsenpraktijk niet onder te doen voor de zorg die vanuit een ziekenhuis wordt georganiseerd. De patient ontvangt dus kwalitatief goede zorg in zijn/haar eigen omgeving tegen een politiek gezien, betaalbare prijs.   

Om u te kunnen helpen en te ondersteunen bij uw chronische ziekte werken wij samen met andere zorgverleners. We maken daarvoor goede afspraken met elkaar, maar ook met u. Uit ervaringen van chronisch zieken en andere onderzoeken weten wij hoe belangrijk dat is. In beleidstaal: deze afspraken noemen wij zorgprogramma’s. De zorg zelf wordt "ketenzorg" genoemd.

De organisatie van de zorgprogramma's ligt in de regio in handen van cooperatie Dokterscoop.

Dokterscoop is een samenwerkingsverband tussen alle huisartsen in voormalig Skarsterlan. Ook onze praktijk is lid van deze cooperatie.

In 2017 organiseert Dokterscoop de zorg voor

- Diabetes mellitus (suikerziekte)

- COPD (longemfyseem)

- Astma

- CVRM (behandelen van risicofactoren voor (het ontwikkelen van) hart- en vaatziekten, zoals onder andere hoge bloeddruk en cholesterol)

De zorg wordt met name uitgevoerd door de praktijkondersteuner in samenwerking met de huisarts

Voor verdere informatie www.dokterscoop.nl